Известие

Collapse
No announcement yet.

Привет и от мен.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Здравей колега,за гарнитура на главата питай в Милбото в Шумен,те внасят качествени неща.Аз от там купувам части за Алфонсо.

Alfa Romeo 156 2.0tssigpic
    бивша 155 2.0ts
    бивша 155 1.8ts

Comment

Първоначално публикувано от menski Покажи съобщение
      Малко със закъснение,но все пак го направих
      От Шумен съм,на 35г.Това е втори мой автомобил.Първия,не съм длъжен да го казвам , Сдобих се с алфата изневиделица.Внос от Италия е.Двигателя е 1.6 16V 105к.с или 75kw.
      Днес разбрах,че мотора е прегрявал.Свещите бяха омацани с масло,ще трябва да се сменя гарнитурата и уплътненията.Но не съм много наясно,дали след прегряване,се увреждат и други неща?
      Ще ви помоля за информация относно прегряването.
      Може и други въпроси.
      При прегрят мотор често се поврежда и термостата
      AR323.01 ALFA ROMEO 156 Selespeed 99' 180hp ->KILLED BY JACKAL
      http://www.vbox7.com/play:547cada5d0
      Z20LET OPEL ZAFIRA ОРС 03' 200hp
      BAM SEAT LEON CUPRA R 04' 225hp

Comment

Утре вечер "уж" ще е готова колата.Майстора ми взе 100лв за ремонт,гарнитурата и гумичките ги взех за 70лв с доста пазарлъци .Главата ми я шлайфали за 30 лв.

Comment

Нов проблем,ще ви помоля за помощ.След смяната на уплътненията и гарнитурата на главата,смених и свещите.
          Но колата не работи добре.Отдавна не беше палена (2месеца) трудничко запали,след 5-6 стартиране влезе в обороти.След подаване на газ,започна да припатква,както при състезателните автомобили.Имам чуството,че има и закъснение от 1 сек.след подаване на газ.Некомпетентни
          хора ми казаха,че може да е натрупала много грешки в компютъра или да не е зацепен ремъка,както трябва.
          Очаквам мненията ви и съвети.

Comment

Иди налей и нов безнин защото тоя на 2 месеца не става нищо от него после я покарай едно 20+км и ще се оправи
            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Не е от бензина това, за два месеца няма как да изветрее толкова
              Провери лулите дали са добре наместени а може и някоя бобина да е дала фира
              Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

Пукането и неравномерните обороти са също и причина за неработеща ламбда сонда!
                sigpicAlfa Romeo 155 1.6 16V 120hp Graduate-ex
                Lancia Kappa 2.0 20V 146hp-ex
                Alfa Romeo 166 2.0 V6 TB CF2 "PROGRESSION" 204hp-ex
                Fiat Brava 1.9JTD SX

Comment

Дали ще се покажат грешките на компютър?

Comment

Първоначално публикувано от face/off Покажи съобщение
                    Пукането и неравномерните обороти са също и причина за неработеща ламбда сонда!
                    На обороти си е в нормата (800 об/м),проблемът идва,когато и подавам газ.

Comment

Пробвай със старите свещи,а и една диагностика няма да навреди!
                      п.п Темата,май отива за друг раздел.
                      Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v 150 07г.
                      Alfa Romeo 147 1.6TS 16v 120 01г.

Alfa Romeo 145 1.4TS JUNIOR 16v 103 98г.-ex.
                      Aifa Romeo 156 1.8TS 16v 144 99г. ех.

Comment

Ако патка най-вероятно е от бедна смес,а за това причини след продължителе престой има много.Покарай поне 30-40 минути,да позагрее и поизсъхне ,може и конденз някъде да има,едва ли е от неправилно зацепен ремък,нали след ремонта си я прибрал на ход и проблем не е имало.

Comment

Днес я карах към 5 км.Колата след подаване на газ,няма никаква мощност.Паркирах я пред нас и я запалих пак.
                          Подавам газ,никаква реакция на двигателя.На обороти,работи като нова.

Comment

Working...
                          X